Thread: Does svencoop work on Vista?

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 46 of 46
  1. #26
    Contributor goanna's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Watertown, New York, U.S.A.
    Posts
    2,259

    Re: Does svencoop work on Vista?

    It seems there may be a simple way of fixing this, for me anyway. Had people joining me last night for the first time since running Vista. The only thing I did different was to lower my security from medium-high to medium ( the lowest Vista will allow). Don't know why this would affect a listenserver running Sven Co-op. Nor do I know for sure if that was what fixed the server problem or if it was simply the Steam update to the HL1 enegine.

  2. #27
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    cool, thanks for sharing the info,
    i'll try it on my side and report back.

  3. #28
    If I had a nickel every time you said that...
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Canada, Alberta
    Posts
    116

    Re: Does svencoop work on Vista?

    I don't know what the problem is, but I'm running on a Vista Notebook and I can host, manage, and play on a server just fine!
    When formality rips apart, only then will you realize that life is just a set back...Nuff Said

  4. #29
    Registered User
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42

    Re: Does svencoop work on Vista?

    same I have 64bit vista and can run listenserver fine

  5. #30
    Administrator AdamR's Avatar  
    Manager
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cardiff, South Wales [UK]
    Posts
    8,567

    Re: Does svencoop work on Vista?

    Sounds like a fresh install of HL1 and Sven Co-op is required for those it doesn't work on.
    Adam "Adambean" Reece
    Sven Co-op team

    Also on: Steam | Facebook | Twitter | YouTube | Twitch
    Released AMXX plug-ins: Bind number slots | NextMap with Sven Co-op fix | Sven Co-op administrator icons

  6. #31
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    i've reinstalled steam/hl1, sven many times, its a windows problem hosting a listen server on vista, or an IE7 security problem as stated by goanna, i havent had a chance to try it out yet tho.

  7. #32
    Administrator Sven Viking's Avatar  
    Manager
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    New Zealand
    Posts
    8,099

    Re: Does svencoop work on Vista?

    I seem to be able to host an Internet Listen server on Vista, but not a LAN server, by the way. Works fine on XP.
    Sven Viking

  8. #33
    Contributor goanna's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Watertown, New York, U.S.A.
    Posts
    2,259

    Re: Does svencoop work on Vista?

    Would be nice to know if it was the security settings or a steam update. When you get around to lowering your security settings let us know if it worked.

  9. #34
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    it doesnt seem to be a security setting, i tried with med-high and medium (ie: lowest setting for ie7)

    But, i found the problem: Valve's ... hem ""brainiacs"" changed the Steam AppId codes for some reason or other and forgot to tell everyone, so they broke the serverlist!

    Didn't anyone at Valve notice they went from 50 000 home made servers down to like 5 in a day ?

    Here's the fix (pay attention to #3 and 4, and don't hesitate to put the text file in every HL based game/mod's folder) :

    http://forums.steampowered.com/forum...svencoop+appid

    They never cease to amaze me. Not

    My thanks to qUiCkSiLvEr

    This worked for me, so let us know if it worked for you all
    Last edited by h0rnytoad1; 10-11-2008 at 06:33 AM.

  10. #35
    Administrator Sven Viking's Avatar  
    Manager
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    New Zealand
    Posts
    8,099

    Re: Does svencoop work on Vista?

    Ah, thanks!! I didn't know if affected listen servers as well as dedicated. Will need to post that in the news, too, I guess.
    Sven Viking

  11. #36
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    14

    Re: Does svencoop work on Vista?

    This didn't seem to work for me, but I'm still trying to run listen, does that only work for dedicated?

  12. #37
    Mapper hrothunder's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Southern Missouri, US
    Posts
    445

    Re: Does svencoop work on Vista?

    A bit off topic, but I am able to run a listen server for left 4 dead and have internet clients connect and play with me. My ports are forwarded to my server computer, so it would appear as if valve has implemented a new listen server system in which port forwarding is not required for the l4d engine.

    I wonder if they care enough about hl1 to implement this.
    [I stoled it from GB, who stoled it from JP][I had the first 4.0B server available to the public]
    [Я достигнул 200 постов в Советском Ко-оп]

  13. #38
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    you're right it is off topic. hl2 based games are newer and specifically made for Windows xp/vista so its only hl1 that has this problem, wich svencoop3 is based on.

    Anyway this fixed the issue for me, but i still can't wait til sc4, but in the meantime, L4D works fine.

  14. #39
    Mapper hrothunder's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Southern Missouri, US
    Posts
    445

    Re: Does svencoop work on Vista?

    Quote Originally Posted by h0rnytoad1 View Post
    you're right it is off topic. hl2 based games are newer and specifically made for Windows xp/vista so its only hl1 that has this problem, wich svencoop3 is based on.
    Valve has been updating the hl1 engine...
    [I stoled it from GB, who stoled it from JP][I had the first 4.0B server available to the public]
    [Я достигнул 200 постов в Советском Ко-оп]

  15. #40
    Someone Special cscarlet's Avatar  
    Contributor
    Join Date
    May 2002
    Location
    Mr Magics SC Server
    Posts
    6,402

    Re: Does svencoop work on Vista?

    They may be using upnp for routers that support it http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Plug_and_Play

  16. #41
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    who's using upnp? valve?

    have they finally started to use that?

  17. #42
    Someone Special cscarlet's Avatar  
    Contributor
    Join Date
    May 2002
    Location
    Mr Magics SC Server
    Posts
    6,402

    Re: Does svencoop work on Vista?

    Quote Originally Posted by h0rnytoad1 View Post
    you're right it is off topic. hl2 based games are newer and specifically made for Windows xp/vista so its only hl1 that has this problem, wich svencoop3 is based on.

    Anyway this fixed the issue for me, but i still can't wait til sc4, but in the meantime, L4D works fine.
    Sorry I should have quoted the above, would be nice if valve added this to the hl goldsource

  18. #43
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    would be very nice if they did, it would make router and firewall problems a thing of the past !

  19. #44
    Administrator AdamR's Avatar  
    Manager
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cardiff, South Wales [UK]
    Posts
    8,567

    Re: Does svencoop work on Vista?

    UPnP is just a giant hole in security anyway... IPv6 worldwide would be a better solution, as each house could have many MANY public IP addresses. UPnP is also not intended for permanent servers anyway, I'd not want this on HLDS.

    At least when you open holes in your firewall yourself you KNOW what you're opening and not letting some random application open up the firewall as it pleases.
    Adam "Adambean" Reece
    Sven Co-op team

    Also on: Steam | Facebook | Twitter | YouTube | Twitch
    Released AMXX plug-ins: Bind number slots | NextMap with Sven Co-op fix | Sven Co-op administrator icons

  20. #45
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Re: Does svencoop work on Vista?

    If malware does get in then UPnP becomes a big security hole, sure, but security hole or not, thats not Valve's problem. as for permanent servers, no one mentioned that, we're talking about a listenserver. meaning while the user is playing.

    its the antivirus's job to handle that virus in the 1st place anyway.

    A simple solution would be to have a port tester built into steam, if steam detects that the installed game's ports arent open it should let the user know that this game or that game probably won't play as expected and give the port info to us so we can do what we need to do to open them.

    A simple solution to a simple problem.

    But no, we have to google the info, sometimes you don't find it right away have to search a while, a hassle just to play.

    and just to steer the conversation back to the topic at hand, it would sure have helped to know if the communication was going out when i was having my listenserver problems. that port tester would have been a good idea ingame.

  21. #46
    Someone Special cscarlet's Avatar  
    Contributor
    Join Date
    May 2002
    Location
    Mr Magics SC Server
    Posts
    6,402

    Re: Does svencoop work on Vista?

    I should have said I was aiming this at listenservers
    Last edited by cscarlet; 11-12-2008 at 04:21 PM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •