Thread: Creating a Sven Co-op map

Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 76 to 88 of 88
  1. #76
    Advanced Leveldesigner SourceSkyBoxer's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Germany
    Posts
    803

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Hello everyone, can I ask you if you want have improved compilers of Uncle Mike ( UMHLT ) and it should up to -/+32768 and it can fix for hidden texture holes. Why not? Link
    So sadly because it works only -/+16384. If you want get source from Github but ( only Xash version ) If you want check and merge different code from UMHLT of Xash version and SC Compilers.

    Than modified ( UMHLT ) SC Compilers build clean bsp for SC 5.0.x without hidden texture holes.

    I hope you have to get success without stupid texture holes.
    Hello guys, Svencoop. I am sorry Please respect me! I am deaf. Thanks, Sven-Coop Forum!

    Please do not share to shit dropbox! Please share only Mega.nz!
    Muhahaha, Facebook crashed!

  2. #77
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    5

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Hey guys!
    So I've built a super simple hollowed cube with my player start and some lights, set up my Hammer according to this tutorial and yet my maps aren't showing in my map list.

    If I go to where my maps are 'compiling' they are saved as
    test.map
    test.max
    test.rmf


    There's no bsp or cfg in sight and the only 'fault' in my run window I see is
    Unknown option "Co-op"

    How abouts would I save my map as a bsp instead of map/max/rmf?

  3. #78
    Still learning wolf-3d's Avatar  
    Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Somewhere Warm.
    Posts
    1,471

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Sounds like the problem is windows (& this tutorial needs a bit of updating).

    Unknown option "Description of whatever the problem is."

    Is probably related to a Path and/or spaces in the path or file name. (The original "map building" Tools were made for DOS, where path (& file) names where short and spaces where not allowed.)

    If you are familiar with DOS batch commands you are probably better off looking at this example:
    [ Link ]

    Else post a screen pic of the "Build Programs" TAB from Options, "Configuration Valve Hammer Editor", as well as your compile error log and we will try to help.

    PS: I did write a program once that tried to simplify the "compile process" and demystify some of the options, I will try and see if I still have a copy (new PC since then) and if it is a workable state.
    Regards
    Wolf-3D

  4. #79
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    5

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Click image for larger version. 

Name:	4Vmgij7.png 
Views:	55 
Size:	23.1 KB 
ID:	18272

    I imagine it's the space problem?

    EDIT//
    This is all running of my second HDD, could be an issue too

  5. #80
    Still learning wolf-3d's Avatar  
    Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Somewhere Warm.
    Posts
    1,471

    Re: Creating a Sven Co-op map

    That is actually a pic of your "Game Configuration TAB" (Allows Hammer to work and launch Sven correctly).

    We need to see "Build Programs TAB" (Allows Hammer to convert .rmf to .map and then send the .map file to the SDK Compilers.)

    PS: I would expect to see D:\Program Files(x86)\Steam\
    what OS are you running, please check that the paths are actually valid.

    PPS: Looking to see if I still have that program I spoke of earlier. (Soz forgot)

    PPPS: Don't feel a "noob", I had the same problems/issues when I first tried to build maps too.
    Last edited by wolf-3d; 12-12-2018 at 01:20 PM.
    Regards
    Wolf-3D

  6. #81
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    5

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Click image for larger version. 

Name:	KZhKQcp.png 
Views:	51 
Size:	61.3 KB 
ID:	18273

    Running Windows 10
    My second drive doesn't have the x86 just normal Program Files as shown
    The Place compiled maps in this directory path saves the maps as .map

  7. #82
    Still learning wolf-3d's Avatar  
    Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Somewhere Warm.
    Posts
    1,471

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Ok, I don't see anything obviously wrong.
    It could be the D: drive, the Path length or the spaces in the file names.
    (Some people get problems but with other people OS's / PC's defaults seem to work just fine.)

    Try this:
    "Build Programs TAB"
    Enclose the parameters for Game Executable on wards in Double Quotes:
    i.e.

    D:\Program Files\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop.exe
    becomes
    "D:\Program Files\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop.exe"

    Do the same for each parameter line below.

    Then if it fails, Post your error log, other wise give us a heads up that it is fixed for now.
    Regards
    Wolf-3D

  8. #83
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    5

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Back again

    So I shifted everything back to my C: for simplicity sake and enclosed my paths between "these" and while I have no errors, there are again no maps in the map list.

    Here is screenshots of my options, the folder where it's all compiling and a copy of my compile process window
    I've noticed there is no .cfg in my compiled files, perhaps the missing key?


    EDIT// My maps now show up in the map list if I untick 'Don't Run Game' and as such, I can now play my maps!

    Thanks for all the help, I appreciate it!!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	files.png 
Views:	48 
Size:	334.9 KB 
ID:	18277  

  9. #84
    Registered User
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Emden/Germany
    Posts
    26

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Hello,

    I tried to get Svencraft working but somehow I can't get a bsp out of it. I've gotten rid of some errors with setting up the "" around the game executables paths. But now I still get an error when it tries to copy the files.
    Somemhow it seems as if the copy command gets cut short after the dot (.) of the filename. But I have no idea why or how to fix it.
    I'm on a german Windows 10 Pro and "Zugriff verweigert" stands for "Access denied".

    I hope someone can help me out with this, please.

    Here's the whole compile log:
    Code:
    ** Executing...
    ** Command: Change Directory
    ** Parameters: D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op
    
    
    ** Executing...
    ** Command: Copy File
    ** Parameters: "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op SDK\mapping\hammer\maps\_test1.map" "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1.map"
    
    
    ** Executing...
    ** Command: Copy File
    ** Parameters: "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    
    * Could not execute the command:
       Copy File "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    * Windows gave the error message:
       "Zugriff verweigert"
    
    ** Executing...
    ** Command: Copy File
    ** Parameters: "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    
    * Could not execute the command:
       Copy File "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    * Windows gave the error message:
       "Zugriff verweigert"

  10. #85
    Still learning wolf-3d's Avatar  
    Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Somewhere Warm.
    Posts
    1,471

    Re: Creating a Sven Co-op map

    This might help from your post:
    ** Executing...
    ** Command: Copy File
    ** Parameters: "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op SDK\mapping\hammer\maps\_test1.map" "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1.map"
    The "Copy File" command worked.

    Later, you get:
    * Could not execute the command:
    Copy File "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    * Windows gave the error message:
    "Zugriff verweigert"
    A file named "_test1" does not exist, it needs the file extension.
    (Which depends on what part of the compile stage it has just finished processing, the last/final copy should be "_test1.bsp" not sure about the middle copy.)
    Regards
    Wolf-3D

  11. #86
    Registered User
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Emden/Germany
    Posts
    26

    Re: Creating a Sven Co-op map

    EDIT:
    OK, something extremely fucky is going on. Here's the thing.
    For example I take the CSG executable path. If I don't add the "" it actually seems to run it and I get this:
    Code:
    ** Executing...
    ** Command: D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op SDK\mapping\compilers\SC-CSG_x64.exe
    ** Parameters: "D:\Games\Steam\steamapps\common\Sven Co-op\svencoop_addon\maps\_test1"
    
    Unknown option "SDK\mapping\compilers\SC-CSG_x64.exe"
    But I get the problem with "Unknown option "SDK\mapping\compilers\SC-CSG_x64.exe".
    So now when I add the "" to avoid this kind of problem. I don't get the execution of SC-CSG_x64.exe at all. (As seen in my previous posting).
    Last edited by Olfred; 16-07-2019 at 09:21 AM.

  12. #87
    Still learning wolf-3d's Avatar  
    Tester
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Somewhere Warm.
    Posts
    1,471

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Hammer does not like spaces in "path names". The total length of the path can also cause problems, this is because the base code was designed in the days before they were allowed, days of DOS.

    Lastly Hammer "some times" refuses to work on a Drive letter other than C:


    Edit: Might have a solution later tonight.
    Last edited by wolf-3d; 17-07-2019 at 06:23 AM.
    Regards
    Wolf-3D

  13. #88
    Registered User
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Emden/Germany
    Posts
    26

    Re: Creating a Sven Co-op map

    Well, for now I just copied the SDK folder to another place and removed the spaces. Everything works now so I'll just live with it.
    If there ever comes an update to the SDK I just need to remember to copy it over again. A small hassle, but I think smaller than trying to get it to work.
    Thanks for the help.

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •